Sportsinspirator


Social Return

Wie 

Het Sports Inspirator platform is een ‘social return’ van 4itruvian in de sport. De founders van het 4i-model hebben hun sporen in de sport verdiend en willen inspiratie en hoogwaardige informatie teruggeven aan de maatschappij. Het vertegenwoordigt een gedeelde waarde van het 4itruvian-team en is voorbeeld van hoe community 's gebouwd kunnen worden naar het model van 4i.  
 
Aanpak

  • Identiteit: Sportsinspirator.com is een online platform voor mensen die in de sport inspiratie zoeken om trainingen vorm te geven.  
  • Inspiratie (probleem): De sportprofessionals van de sportsinspirator.com werkten in de top van het betaald voetbal en in het bewegingsonderwijs. In de topsport waren zij verantwoordelijk voor de implementatie van een talentvisie in een jeugdopleiding. Echter, om op dagelijkse basis nieuwe training inspiratie te hebben is erg tijdrovend.  
  • Informatie: Door bij andere sporten te kijken en op abstractie informatie op te halen kan er inspiratie op gedaan worden voor het voetbal en trainingsvormen worden bedacht (transfer of learning). 
  • Impact (oplossing): 4itruvian heeft hen begeleidt om dit probleem helder te krijgen, suggesties te doen en op te lossen. Hierbij is een community gestart waar inspiratie voor sportactiviteiten gerubriceerd worden gedeeld. Om dit proces te vergemakkelijken is de opleidingsvisie vertaald naar een online platform waar gemakkelijk nieuwe inspiratie op te doen is. Dit platform wordt nu breed en gratis gedeeld met het werkveld.  
"Is this platform totally for free? Amazing content and inspiration...."
-   James Parr (physical trainer Manchester United)   -  

 

“Great platform for all teachers and coaches, I’ll forward it to all my colleagues in elite gymnastics” 
-   Member of faculty Sport & Movementsciences Ghent University    -